Jobba hos oss

Är du intresserad av att jobba, eller ha praktik, hos oss på Identx?

Nedan kan du läsa mer om vilka roller vi letar efter just nu, det går också bra att skicka en spontanansökan till anna.l@identx.se om du tror att vi är en bra match. Letar du praktikplats? Då är det sara@identx.se du hör av dig till.

PR-konsult
Vi söker en samhällsintresserad och påhittig PR-konsult!

Vill du jobba i den perfekta skärningspunkten mellan samhällsdebatt och kreativitet, där skrivhantverket är i fokus? Då är PR-yrket något för dig!

Som PR-konsult hjälper du våra uppdragsgivare att engagera sig i aktuella samhällsfrågor på ett sätt som är relevant, berör, och når ut. För att påverka utvecklingen, skapa uppmärksamhet för en specifik fråga, eller driva försäljning och kännedom.

PR handlar om att bygga relationer med omvärlden och få förtjänad uppmärksamhet. Det kan vara proaktivt, ad hoc, eller när det bränner till. Det är ett yrke med variation och spänning, där du aldrig blir fullärd.

Vem är du?
Vi letar efter dig med stort samhällsintresse, vass penna, koll på medielandskapet och vana av sociala medier. Vi ser gärna att du har jobbat några år med PR, som konsult eller eventuellt PR/Presschef, alternativt har arbetat i redaktionell miljö. Du har erfarenhet av att paketera kommunikation mot olika målgrupper och skapa engagemang hos en publik, framför allt i förtjänade kanaler.

I det här jobbet är det viktigt att ha driv och energi, att vara självgående och ta egna initiativ. Och att förstå PR-arbetets roll för uppdragsgivarens övergripande affär.

Vi strävar efter att bli en mer heterogen grupp med olika erfarenheter och perspektiv, och vi välkomnar personer med olika partipolitiska sympatier, kompetenser, ålder och etnisk bakgrund.

Vad får du hos oss?
Vi arbetar brett med PR, från klassisk nyhetspaketering och pressbearbetning, till kreativ PR som skapar uppmärksamhet i olika sammanhang. Vi jobbar nära kunderna och hjälper dem att stärka sin kommunikation strategiskt och operativt. Det kan handla om att formulera PR-strategier, ta fram handlingsplaner och genomföra PR-aktiviteter. Vi jobbar oftast i team och till din hjälp har du kreativa och kloka kollegor med djup och bred kunskap och erfarenhet.

Identx är en mötesplats för samhällsengagerade, framtidstänkare och nyfikna. Vi hjälper varandra att tänka nytt, vända på perspektiven och utveckla våra uppdragsgivare. Och så har vi kul längs vägen, ihop med varandra och våra kunder. Vi drivs av våra ledord skärpa, omtanke och nyfikenhet, och applicerar dessa på vårt arbetssätt, attityd och leverans. Vi väljer de uppdrag vi går igång på, och prioriterar de som bidrar till en positiv samhällsutveckling.

En sällsynt byrå
Identx har en sällsynt profil. Vi är sprungna ur strategisk varumärkesutveckling där vi har adderat PR. Vi rör oss mellan kommunikationsdisciplinerna och utvecklar våra kunder på bred front, från att ta fram de strategiska grunderna som syfte och vision, till att hjälpa dem med taktisk kommunikation för att nå rätt målgrupp.

Högt tempo men balans i livet
Visst har vi driv i jobbet och tempot kan vara högt, men det är lika viktigt att vi har roligt och att vi hjälper och avlastar varandra vid eventuella arbetstoppar. Vi har en flexibel och kreativ arbetsmiljö där vi kan lägga upp vårt arbete på det sätt som fungerar bäst för var och en, samtidigt som vi tar gemensamt ansvar för våra uppdragsgivare och bolagets utveckling.

En del av en större koncern
2017 gick vi in som dotterbolag till kommunikationskoncernen HH Group, med systerbyråer som Halvarsson & Halvarson, Jung Relations och Springtime-Intellecta. Det ger oss möjligheter till spännande samarbetsprojekt, utvecklingsmöjligheter och många kollegor.

Välkommen att skicka din ansökan till anna.l@identx.se senast 7 augusti. Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta Anna Lindberg.