Medieträning och kriskommunikation

– förbered dig för kniviga situationer

”Ser jag en journalist så springer jag – oftast hinner jag ikapp dem.”

Känner du likadant som Hans Cavalli-Björkman, eller kan det knyta sig lite i magen vid tanken att en journalist ringer dig? Oavsett blir ditt möte med journalister och media alltid bättre om du är förberedd. Våra medieträningar ger dig trygghet och ett försprång genom praktiska övningar och personlig feedback.

Vad gör du när en knivig situation dyker upp eller när krisen är ett faktum?

De flesta vet att en lyckad kriskommunikation handlar om att kunna ringa in och analysera krisen, att dämpa den och att informera snabbt och transparent kring den. Men ändå är det ofta så svårt att göra det på ett professionellt och förtroendeingivande sätt. I stormens öga kan vi agera bollplank, stärka upp krisorganisationen, stötta budskapsformuleringen, medieträna, arbeta hands-on samt stötta vid utvärdering av krisen.

Digital medieträning

Vi erbjuder också digitala medieträningar som genomförs via plattformen Howspace. Utbildningen är uppdelad i olika moment och fungerar både för grupper och enskilda personer. Träningen kan delas upp på flera tillfällen och deltagarna får själva välja när, var och på vilken enhet som passar dem bäst. Det digitala formatet skapar utrymme för diskussion, reflektion, feedback och coachning.  Allt material spelas in och coachning kan genomföras individuellt eller i gemensamma gruppgenomgångar.

Strategi kring kriskommunikation
Kriskommunikationsplan
Rådgivning och akut krisstöd
Medieträningar i grupp eller individuellt
Digital medieträning
Budskap
Föreläsningar

Vill du veta mer?

Kontakta Lovisa Göransdotter

0769-48 55 53
lovisa@identx.se